Τίτλος | «Ελαιόλαδο, το χρυσάφι στο πιάτο μας» |
2η Ομάδα Εργασίας | «Λαδάρχες» |
Θεματική Ενότητα | Πολιτισμός / Εισαγωγή – Ιστορικά στοιχεία |
Χρονική περίοδος υλοποίησης | Σχολικό Έτος 2012-2013 |
Μέλη της Ομάδας |
Αναγνώστου Νικόλαος Μάινας Αθανάσιος Νικολάου Αθανάσιος Πανουργιά Αναστασία |
Περίληψη Ερευνητικής Εργασίας | Το ελαιόλαδο αποτελεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές πηγές θρεπτικών ουσιών για το λαό μας. Η επίδραση της ελιάς και του ελαιόλαδου είναι ορατή σε διάφορους τομείς του πολιτισμού σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Η τροφή αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθοδοξία, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού. |
Παρουσίαση εργασίας | 1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ- ΜΑΙΝΑΣ ? ΝΙΚΟΛΑΟΥ ? ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ |