Ομάδα εργασίας 1 – Θέμα 4 – Α΄ Λυκείου 2012-2013

Τίτλος «Ελαιόλαδο, το χρυσάφι στο πιάτο μας»
2η Ομάδα Εργασίας «Λαδάρχες»
Θεματική Ενότητα Πολιτισμός / Εισαγωγή – Ιστορικά στοιχεία
Χρονική περίοδος υλοποίησης Σχολικό Έτος 2012-2013
Μέλη της Ομάδας

Αναγνώστου Νικόλαος

Μάινας Αθανάσιος

Νικολάου Αθανάσιος

Πανουργιά Αναστασία

Περίληψη Ερευνητικής Εργασίας Το ελαιόλαδο αποτελεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές πηγές θρεπτικών ουσιών για το λαό μας. Η επίδραση της ελιάς και του ελαιόλαδου είναι ορατή σε  διάφορους τομείς του πολιτισμού σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Η τροφή αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθοδοξία, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού.
Παρουσίαση εργασίας   1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ- ΜΑΙΝΑΣ ? ΝΙΚΟΛΑΟΥ ? ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ