Ομάδα εργασίας 3 – Θέμα 4 – Α΄ Λυκείου 2012-2013

Τίτλος «Ελαιόλαδο, το χρυσάφι στο πιάτο μας»
3η Ομάδα Εργασίας «Oil 4»
Θεματική Ενότητα Διατροφή και Υγεία / Ελαιόλαδο και Μεσογειακή Διατροφή
Χρονική περίοδος υλοποίησης Σχολικό Έτος 2012-2013
Μέλη της Ομάδας

Ρίτσου Ελένη

Στράτου Μαρία – Άννα

Τεπετζικιώτη Μαριάμ

Φερτάκη Ναταλία

Περίληψη Ερευνητικής Εργασίας Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την παρουσία του ελαιόλαδου στη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας. Τα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής ανασκόπησης αφορούν στη σημαντικότητα της μεσογειακής δίαιτας, όπως και στη γνωστή σε όλους πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Εξίσου σημαντική είναι η κρητική διατροφή, το κρητικό λάδι και οι ιδιότητές του. Επίσης, επισημαίνονται οι διατροφικές διαφορές ανάμεσα στη μεσογειακή και σε άλλες κουζίνες.
Παρουσίαση εργασίας  3. ΡΙΤΣΟΥ- ΣΤΡΑΤΟΥ- ΤΕΠΕΤΖΙΚΙΩΤΗ- ΦΕΡΤΑΚΗ