Τίτλος | «Ελαιόλαδο, το χρυσάφι στο πιάτο μας» |
5η Ομάδα Εργασίας | «Αγριελιά» |
Θεματική Ενότητα | Διατροφή και Υγεία / Ελαιόλαδο και Υγεία |
Χρονική περίοδος υλοποίησης | Σχολικό Έτος 2012-2013 |
Μέλη της Ομάδας |
Δερμιτζάκης Γεώργιος Δημητρουλόπουλος Δημήτριος Ξενάκη Έλενα Χατζοπούλου Μαργαρίτa |
Περίληψη Ερευνητικής Εργασίας | Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών του ελαιόλαδου, αφού αυτό αποτελεί πρότυπο σωστής υγιεινής διατροφής και παράγοντα μακροζωίας. Έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη διάφορων διατροφο-εξαρτώμενων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος. Τέλος, παρουσιάζονται μύθοι και νέα δεδομένα σχετικά με το ελαιόλαδο. |
Παρουσίαση εργασίας | 4. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΞΕΝΑΚΗ- ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ |